Kayıt için Arayın 05** 111-22-33
Evraklar için ; iletisim@gesro.net

Temel KARAMOLLAOĞLU

DSP Genel Başkanı AKSAKAL’a Ziyarette Bulundu

DSP Genel Başkanı AKSAKAL’a Ziyarette Bulundu

Tarih 28.02.2018 | Yazar: Rıdvan Mahlas

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, partisinin uyum yasaları konusundaki görüşlerinin yer aldığı ‘Adil Sistem Adil Seçim’ başlıklı uyum yasaları tekliflerini paylaşmak üzere DSP Genel Başkanı Aksakal’la biraya geldi. 16 Nisan’ın üzerinden yaklaşık 10 ay geçmesine rağmen uyum yasalarının TBMM’de hala görüşülmemesini eleştiren Genel Başkan Karamollaoğlu, “Başka hatalar geçicidir ama hukuk ihlalinin telafisi imkansızdır” dedi.

Temel Karamollaoğlu, partisinin uyum yasaları konusundaki görüşlerinin yer aldığı ‘Adil Sistem Adil Seçim’ başlıklı uyum yasaları tekliflerini paylaşmak üzere DSP Genel Başkanı Aksakal’la biraya geldi. Karamollaoğlu’nu, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, karşıladı. Aksakal’nın makamındaki görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Karamollaoğlu’na Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Lütfi Yalman, Atik Ağdağ ve GİK Üyesi Fethullah Erbaş eşlik etti. Görüşmenin ardından iki lider basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

KARAMOLLAOĞLU: TÜRKİYE DEMOKRATİK TEAMMÜLLERİ OLAN BİR DEVLET

Türkiye’de birçok hadisenin aynı anda yaşandığını söyleyerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Şuanda Afrin ister istemez diğer bütün hadiselerin üstünü örtmüş durumda. Bir güvenlik ve dış politika meselesi olduğu için Afrin’e endeksli olarak konular ele alınıyor. Ancak bizim diğer konuları gündemimizin dışında tutmamız mümkün değil. Türkiye bir hukuk devleti, Türkiye demokratik teamülleri olan bir devlet. Bir anayasa değişikliği yapıldı ama bu anayasa değişikliği ile ilgili uyum yasaları hala Meclis’e sevk edilmedi. Meclis’te görüşülmeye başlanmadı. Biz hem bu konuda hem de Türkiye’nin diğer meseleleri hakkındaki görüşlerimizi Sayın Genel Başkan’a arz etmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.

HUKUK İHLALİNİN TELAFİSİ İMKANSIZDIR

Türkiye’nin seçim atmosferine girdiğine vurgu yapan Karamollaoğlu, “Bu sene içerisinde seçimin olması bazı kesimler tarafından ihtimal olarak görülüyor. Gündemde tutuluyor. Bizler ona göre hazırlıklarımızı yapmak mecburiyetindeyiz. Ancak seçime giderken hukukun üstünlüğü en önemli mesele. Bir devletin hukuk devleti olması diğer bütün meselelerin önüne geçer. Biz burada adaletin tesisi için her türlü çabanın verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Başka sıkıntılar da var ama onları şuan gündeme getirecek değilim. Afrin meselesi çok önemli ama bu esas itibariyle gündeme getirmek istediğimiz seçimler ve seçimlerden sonra atılacak adımlardır. Başka hatalar geçicidir ama hukuk ihlalinin telafisi imkansızdır” diye konuştu.

AKSAKAL: HUKUKSUZLUK ÜZERİNE KURGULANMIŞ GİDİYOR

Saadet Lideri Karamollaoğlu ve arkadaşlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, şunları kaydetti: “Türkiye’de bir süreç yaşanıyor. Ülkemizin Güney sınırında bir terörle mücadele çabası var. Bu bütün devletlerin zaman zaman yaşayabileceği bir olaydır. Türkiye devleti de bunu çok uzun yıllardır yaşıyor ve bu konuda çok tecrübelidir. Ancak dışarıda yaşadığımız bu mücadele Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin genel karakterlerini de ortadan kaldırmaya yönelik kullanılmaması gerekiyor. ‘Hukuk devletiyiz’ diyoruz fakat yaşadığımız olaylar tamamen bir hukuksuzluk çerçevesinde devletin güçler ayrılığı noktalarında bulunan kurumların birbirlerini tamamen yok saymaları üzerine kurgulanmış gidiyor. Referandumun üzerinden 10 ay geçmesine rağmen hala uyum yasalarının görüşülmemiş olması bunun en çarpıcı örneklerinden bir tanesidir.”